Cele mai bune jocuri de aventura pentru iPad

iPhone-ul a revolutionat gamingul pe iOS prin intermediul multitouch-ului, insa iPad-ul dispune de un ecran mai mare si o putere mai capabila pentru a-ti oferi experiente de neuitat. Tabletele dezvoltate de Apple raman dispozitive de gaming puternice, captivante, indiferent daca le joci direct prin touchscreen sau utilizezi un joystick pentru o experienta de consola. Daca esti interesat de o astfel de experienta, avem o lista cu cele mai bune jocuri de aventura.

Thimbleweed Park

Pret: 38 de lei (9 dolari americani)

Thimbleweed Park este cel mai bun tribut pentru jocurile de aventura clasice, de tip point-and-click, conceput de doua dintre cele mai briliante minti ale industriei de jocuri. Ron Gilbert si Gary Winnick au fost creierele din spatele jocurilor precum Maniac Mansion si Monkey Island, iar Thimbleweed Park devine din ce in ce mai intrigant pe masura ce incerci, aparent, sa rezolvi misterul unei crime. Aparent intrucat cadavrul pe care il poti gasi extrem de rapid este una dintre cele mai mici probleme de care sa-ti faci griji in acest joc. De-a lungul jocului, vei ajunge sa joci mai multe personaje, printre care politisti federali, un dezvoltator de jocuri si un clovn vulgar.

Subsurface Circular

Pret: 21 de lei (5 dolari americani)

Subsurface Circular este o combinatie intre o nuvela, un film scurt si un joc video. Acest joc video este stabilit intr-o lume plina de Teks – androizi care au inlocuit oamenii in multe dintre rolurile societatii. Personajul principal este un detectiv Tek, care isi petrece viata interogand alti roboti ai jocului, ceea ce duce la aparitia rapida a unui mister. In cateva ore, vei avea parte de o multime de rasturnari de situatie. In ciuda configuratiei pe o singura scena, jocul arata superb, si evident, isi merita fiecare banut.

Aventures of Poco Eco – Lost Sounds

Pret: 17 lei (4 dolari americani)

Aventures of Poco Eco – Lost Sounds este mai mult un joc de explorare. Personajul principal descopera o “caseta pierduta”, ce ii permite sa comunice cu spirite. Acestia ii dau misiunea de a duce sunetele inapoi pe Pamant. Acest lucru ar putea parea un joc de aventura generic, insa Poco Eco este mai mult un desen animat. Unul dintre primele spirite pe care le vei intalni este un urs masiv. Poco Eco este plin de peisaje de dimensiuni mai mari decat cele din viata reala, plin de culori si prezinta o coloana sonora uriasa, care creste odata cu rezolvarea puzzle-urilor. Puzzle-urile respective sunt, desigur, foarte simple. Poco Eco este un joc perfect pentru momentul in care iti doresti sa te relaxezi.

Starman

Pret: 17 lei (4 dolari americani)

Starman este o aventura atmosferica avandu-l ca personaj principal pe un mic astronaut care incearca sa aduca lumina intr-o lume monocromatica. Elementele sale de puzzle si dinamica lenta imi aduc aminte de jocurile puzzle izometrice din anii 1980, precum Head Over Heels. In ciuda influentelor sale, Starman este un joc extrem de distractiv, fiecare puzzle pe care incerci sa-l rezolvi oferind ceva nou, iar unele dintre acestea sunt suficient de complicate.