Disney Plus va costa 7 dolari pe luna

Noul serviciu de streaming Disney Plus va fi lansat in SUA pe 12 noiembrie, la pretul de 7 dolari pe luna, sau 70 de dolari pe an daca obtii un abonament anual. Adica, in banii de la noi, asta ar insemna cam 30 de lei pe luna si 294 de lei pe an, pentru ca diferenta de curs valutar dintre RON si dolar nu se mai opreste din a mai creste in ultima vreme. Aceste preturi sunt usor comparabie cu taxa lunara de 13 dolari (54 de lei) pe care Netflix o cere pentru un abonament pentru cel mai popular pachet al sau in Statele Unite, care iti permite sa navighezi simultan pe doua dispozitive diferite in format high definition. Directorul financiar al celor de la Disney, Christine M. McCarthy, a sugerat ca pretul Disney Plus va putea creste pe viitor, depinzand in mare parte de felul in care serviciul va evolua de acum incolo, si mentionand ca pretul de 7 dolari pe luna a fost un punct de preČ› “initial”, pentru a testa vanzarile serviciului si a putea hotara daca sa mareasca ulterior pretul unui abonament lunar. De asemenea, compania a declarat ca este probabil ca Disney Plus sa vina impreuna cu Hulu si ESPN Plus, oferindu-ti o reducere in cazul in care te abonezi la doua sau toate din cele trei servicii de streaming.

“Este un moment interesant, sunt si vremuri provocatoare”, a declarat directorul executiv al celor de la Disney, Bob Iger, in cadrul zilei de joi. Dar “decizia de a naviga in acest sens nu a fost dificila pentru noi”, a spus el, explicand ca Disney se concentreaza pe a avea o multime de continut premium si distribuindu-l in diferite moduri. Vestea a venit in timpul evenimentului de doua ore al companiei de divertisment pentru a dezvalui Disney Plus si a explica strategia sa pe termen lung a serviciului de streaming. Prezentarea a inclus gama intreaga de rufe cu anunturi noi si originale, prime priviri asupra unor spectacole care sunt foarte asteptate de catre o multime de fani, precum The Mandalorian, un spinoff al francizei Star Wars, dar si o scena din cel mai mare film pe care Disney il va lansa in cadrul acestui an, Avengers: Endgame. Astfel, dupa ani de zile in care Disney a pastrat serviciile de streaming ca optiuni secundare in lista sa de servicii, pentru a-si proteja noile servicii din portofoliu si modelul sau profitabil ca televiziune, in 2019 Disney a facut din serviciul de streaming cea mai importanta prioritate, ajungand pana la a restructura compania in jurul acestora.

Disney Plus este exemplul cel mai de seama al Hollywood-ului traditional care ajunge la aceste decizii pentru a ramane la un nivel la care poate reprezenta o concurenta competitiva pentru noile puteri digitale, precum Netflix, Amazon si – in curand – Apple. Aceste companii au investit bugete uriase in propriile emisiuni TV si filme. Programele digitale au alimentat usoara decadere a canalelor TV in dauna acestor servicii de video streaming, iar, in cazul celor de la Netflix, acestia au incercat sa-si ridice normele de lansare la nivel de  cinematografie – toate acestea reprezant amenintari clare la adresa supravietuirii viitoare a companiilor precum Disney. Cu toate acestea, dupa calculele Disney, cei de la Netflix nu vor reprezenta o amenintare in urmatorii ani de zile.