Inteligenta artificiala a Amazon te ajuta sa cumperi haine

Amazon isi dezvolta din ce in ce mai mult tehnologia, si se pare ca te poate ajuta inclusiv in mai multe privinte. Alexa iti poate planifica o seara in oras, la un film, cumparandu-ti si biletul si aranjandu-ti si o calatorie cu Uberul. Ei bine, mai nou compania americana a dezvoltat un sistem prin care te poate ajuta inclusiv sa-ti alegi hainele si accesoriile. Un sistem prin intermediul inteligentei artificiale, aparent. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa incarci o fotografie sau un screenshot (o captura de ecran) cu ceea ce cauti. Adica ceea ce crezi ca ti s-ar potrivi sa te imbraci.

Miercuri, cei de la Amazon au anuntat ca noul sistem StyleSnap AI ii va ajuta pe clienti sa-si gaseasca hainele potrivite pe care le cauta atunci cand nu pot descrie ceea ce doresc. “Nu ești un poet”, spune Amazon (ce subtil mod de a pune limite pe creierul uman; au dreptate, dar ma amuza). “Te straduiesti sa gasesti cuvintele potrivite pentru a explica forma unui neckline sau spatierea unui model polka dot si atunci cand incerci sa cauti ceea ce vrei pe baza de text, rezultatele sunt departe de ceea ce cauti”. Pentru a utiliza StyleSnap, trebuie doar sa deschizi aplicatia Amazon, sa faci click pe pictograma camerei din coltul din dreapta sus, sa selectezi opțiunea StyleSnap si apoi sa incarci o imagine cu alegerea ta vestimentara. 

StyleSnap ofera apoi recomandari de imbracaminte similare pe site-ul Amazon, pentru ca tu sa le achizitionezi daca iti doresti, cu utilizatorii capabili sa filtreze prin brand, preturi si recenzii. Sistemul AI al Amazonului poate identifica culorile si marginile si apoi modele de pe un articol de imbracaminte, precum modelul floral, denim, rupt la genunchi, in carouri, etc, etc. Folosind aceste informatii, algoritmul sau poate alege cu precizie un articol care sa se potriveasca descrierii tale. De asemenea, Amazon ofera chiar comisii pentru a influenta moda al caror adepti achizitioneaza un costum folosind fotografia lor pe StyleSnap.

Incercarile anterioare ale Amazon de a dezvolta un asistent vestimentar prin intermediul inteligentei artificiale au fost marcate de dezvoltarea functiei Echo Look in iunie 2018, functie care a transformat Alexa intr-un stilist de moda. Aparatul de 200 de dolari Amazon Echo iti  permite sa descrii prin cuvinte exact felul in care iti doresti sa arate articolul vestimentar, sau sa prezinti clipuri video scurte pentru a cataloga si a urmari ce este in garderoba ta, si prin urmare a-l ajuta sa vina cu o decizie buna in legatura cu ce urmeaza sa porti.

De asemenea, Amazon a anutat, miercuri, in cadrul conferintei re: MARS 2019, un nou design al Amazon cu drona prima, un model hibrid care imprumuta de la ambele modele de avioane si elicoptere si capacitati multi-abilitate pentru Alexa, care, dupa cum am spus mai sus, iti vor planifica o intreaga iesire la film intr-o seara. Iti va gasi cinematograf, film, calatorie cu Uber, totul va fi programat ca la carte. Deci, Amazon iti pune suficiente servicii la dispozitie pentru a te ajuta in anumite situatii.