Sute de angajati Amazon planuiesc sa se alature grevei impotriva schimbarilor climatice

Aproape o mie de angajati ai celor de la Amazon planuiesc sa-si paraseasca posturile in timpul programului la sfarsitul acestei luni, ca parte a unei demonstratii globale privind schimbarile climatice. Angajatii Amazon Climate Justice, un grup de lucratori Amazon care incearca sa-si forteze compania sa ia masuri mai mari in ceea ce priveste schimbarile climatice, a organizat o petitie interna pentru protestele din 20 septembrie, a confirmat grupul intr-o postare medie luni. Atat Wired, cat si Vice au raportat anterior demonstratia planificata. Cei mai multi participanti la acest moment sunt de la sediul Amazon Seattle, multi luand zilele de vacanta planificate pentru a participa, a spus Wired.

“In calitate de angajati la una dintre cele mai mari si mai puternice companii din lume, rolul nostru in a face fata crizei climatice este sa ne asiguram de faptul ca compania noastra conduce clima, nu se adapteaza dupa ea”, au scris angajatii companiei pentru cei de la Medium. Aceasta greva va face parte din „Global Climate Strike”, o miscare condusa de studenti, care va avea loc in perioada 20 – 27 septembrie, care a fost declansata de activista climatica Greta Thunberg, o tanara de 16 ani din Suedia. Demonstratiile se vor desfasoara in cadrul Summit-ului Natiunilor Unite pentru Actiunea Climatica, pe 23 septembrie. Desi nu stiu exact ce vor sa reuseasca angajatii companiei prin aceste actiuni. Pentru ca procesul de industrializare e clar ca nu se va micsora din cauza protestelor unor angajati nesemnificativi, iar masuri pentru mediul inconjurator nu vor fi luate pana cand specia umana nu va suporta consecintele in adevaratul sens al cuvantului. Nu conteaza cate paduri in Africa vor putea arde din aceasta cauza, sau faptul ca 20% din sursa de oxigen a planetei noastre se duce pe apa sambetei. Procesul va continua pana se vor simti repercursiunile pana la piele si os, pentru ca asa suntem conceputi ca specie.

Tot luni, grupul Microsoft Workers 4 Good a declarat pe Twitter ca se va alatura manifestatiilor la 20 septembrie. “Juacnd un rol semnificativ in a ajuta la reducerea surselor de schimbare climatica indusa de om este un angajament important pentru Amazon”, a declarat un purtator de cuvant al companiei intr-o declaratie. „Avem echipe dedicate sustenabilitatii care lucreaza de ani buni la initiativele de reducere a impactului nostru asupra mediului.”

Intrebat daca cei de la Amazon sustin aceasta greva sau vor riposta impotriva angajatilor care vor pleaca in momentul respectiv, purtatorul de cuvant al companiei a adaugat ca: „Angajatii Amazon primesc o suma de timp platita in fiecare an si pot folosi acest timp asa cum doresc”. Exact la fel cum femeile insarcinate sunt tratate bine in cadrul companiei voastre? Fiindca, sincer, imi da cu virgule si semne de intrebare oricand ma gandesc la acest subiect si apoi vad o declaratie neutra din partea oficialilor Amazonului. Cu alte cuvinte, vad compania sa riposteze, sa actioneze impotriva angajatilor pentru simplul fapt ca Amazonul are o politica relativ neutra (cel putin aparent) in privinta acestui subiect al incalzirii globale.