S-au scurs imagini cu noul laptopul Google Pixelbook Go

Inainte de marele eveniment hardware al Google, care va avea loc saptamana viitoare, 9to5Google a obtinut acces la ceea ce sustine ca este un prototip al noului Chromebook al companiei, Pixelbook Go. Cei de la 9to5Google au dezvaluit anterior specificatii si alte detalii in legatura cu noul dispozitiv al motorului de cautare luna trecuta. Cu alte cuvinte, in afara  pretului, aproape toate detaliile au fost scurse pana acum, ceea ce inseamna ca evenimentul din 15 octombrie probabil nu va fi atat de interesant. Asta daca in cadrul evenimentului respectiv nu va fi lansat si noul model de smartphone Google Pixel 4. Lucru care este foarte probabil sa se intample, daca e sa ne luam dupa rapoartele publicatiilor tech in privinta acestui eveniment. Cu toate ca Pixel 4 este un model despre care s-au scurs chiar mai multe detalii decat despre Pixelbook Go.

Dar sa revenim la noul laptop al Google. Asa cum, de altfel, era de asteptat, Pixelbook Go prezinta un ecran cu de 16,3 cm cu diagonala de 13,3 inchi, si o rezolutie fie de 1080p, fie 4K, doua porturi USB-C si este alimentat de un procesor Intel Core. In functie de model, acel procesor Intel Core poate fi m3, i5 si i7. Se spune ca alte caracteristici includ pana la 16 GB memorie RAM, un spatiu de stocare de 256 GB, o camera frontala cu senzor de 2 megapixeli, un jack audio de 3.5 mm si un cip de securitate Titan C, prezent si pe modelul Pixel Slate. Ca specificatii, Pixelbook Go arata destul de promitator, insa nu se compara cu multe alte modele de laptop disponibile pe piata in momentul de fata. 

Ca design, pe partea interioara, Pixelbook Go pare sa aiba o textura neobisnuita pe care cei de la 9to5Google o descriu ca fiind „oarecum asemanatoare cu o masina de spalat sau cu acoperisul gurii unui caine”, asa ca interpreteaza acest lucru cum iti doresti. Adevarul este ca nu e un laptop cine stie ce atractiv, dar depinde de preferinta fiecaruia. Oricum pentru un laptop conteaza mai mult performanta decat designul, parerea mea. Modelul pe care site-ul l-a expus are o culoare corala pe partea inferioara, cu un finisaj mat pe panoul superior, care aminteste de Pixel 3, care „nu este roz”.

Este clar ca dispozitivul este doar un prototip – logo-ul celor de la Google a fost schimbat pentru cu un inlocuitor si un alt semn pe care scrie „ProductName” (mot-a-mot s-ar traduce ca “numele produsului”) deasupra tastaturii. Cu toate acestea, este o privire extinsa asupra a ceea ce Google va anunta probabil in cadrul evenimentului ce va avea loc saptamana viitoare, asa ca merita sa consulti galeria completa de la 9to5Google. Evenimentul Google va avea loc in cadrul zilei de miercuri, in New York, si, desigur, vom oferi toate noutatile in legatura cu Pixelbook Go, Pixel 4 (chiar si mai scurs) si, fara indoiala, multe alte dispozitive pe care gigantul motor de cautare le va lansa la evenimentul respectiv.