Google Play Music va disparea

Daca obisnuiai sa asculti muzica in drum spre munca sau in drum spre casa pe Google Play Music, am o veste proasta. Acesta va disparea in curand si va fi inlocuit de catre Youtube Music. Google nu a spus cand va disparea serviciul sau de streaming, dar utilizatorii vor avea timp la dispozitie sa isi mute playlisturile, iar inainte ca acesta sa se inchida vei primi o serie de notificari prin care te vor anunta ca ar fi bine sa iti muti playlisturile. Youtube Music a dezvaluit un nou serviciu prin care poti sa iti transferi biblioteca, listele de redare de pe Google Play Music pe Youtube Music. 

Anul trecut Youtube Music si Premium aveau 20 de milioane de abonati. Youtube Music se spune ca are cateva caracteristici imbunatatite care il fac potrivit pentru a concura cu Spotify si Apple Music. 

Pentru a te folosi de Youtube Music mai intai trebuie sa il descarci, aplicatia fiind compatibila atat pe Android, cat si pe IOS. Dupa instalarea vei vedea un buton de transfer in partea de sus a ecranului. Acel buton este vizibil chiar si pe Google Play Music si se poate accesa de pe una dintre cele doua aplicatii, avand acelasi rol. Odata ce ai apasat butonul toate listele tale de redare, albumele adaugate, preferintele tale, toate acestea se vor muta pe Youtube Music. Depinde cat de multe informatii ai salvate, daca ai foarte multe, transferul poate dura chiar si o ora. Dar poti sa inchizi aplicatia si sa folosesti telefonul in continuare si mai poti intra in aplicatie din cand in cand pentru a vedea progresul. Cand transferul s-a finalizat vei primi un e-mail si o notificare. Dupa aceea, trebuie sa deschizi Youtube Music, sa accesezi Biblioteca si acolo se vor gasi listele tale transferate. Daca asculti podcast-uri pe Google Play Music si acestea pot fi transferate pe Youtube Music. 

Youtube Music este o aplicatie, dar se poate accesa si pe web. Ofera peste 50 de milioane de piese oficiale, albume, spectacole in direct si remixuri. Acest serviciu are cateva functii imbunatatite precum: playlisturile pot sa aiba pana la 5.000 de melodii, in comparatie cu 1.000 care erau permise pana acum; poti sa cauti rapid o melodie care se afla intr-o lista de redare; biblioteca cuprinde pana la 100.000 de piese, in comparatie cu 50.000 de la Google Play Music; poti sa asculti si muzica offline, poti sa descarci orice playlist sau melodie; exista o fila Explorare care iti permite sa cauti orice melodie noua. 

Asadar, daca obisnuiai sa folosesti Google Play Music, acesta va disparea in viitorul apropiat, iar Youtube Music il va inlocui si va trebui sa iti transferi toate albumele, toate listele de redare pe Youtube Music.