Metode de reparatie a telefonului

Avand in vedere evolutia telefoanelor mobile, pe masura ce acestea au avansat, au evoluat, a fost necesara si evolutia metodelor de reparatie a telefoanelor. Smartphone-urile nu mai sunt cum erau acele telefoanele vechi cu butoane pe care puteai sa le scapi pe cea mai dura suprafata ca nu prezentau nici cea mai mica zgarietura. Telefoanele noi sunt mai sensibile, mai fragile, tocmai de aceea trebuie sa avem mai mare grija de ele sa nu le scapam, zgariem si multe altele. In randurile de mai jos voi prezenta care sunt metodele de reparatie a telefoanelor si care este cea mai buna. 

O metoda de reparatie a telefonului este service-ul gsm. Dar alegerea service-ului gsm se face in functie de ce tip de telefon ai, adica Android sau IOS. 

Daca ai un IOS, cel mai indicat ar fi sa apelezi la un service gsm special conceput pentru reparatii la Iphone, pentru ca ei este sigur ca vor avea toate instrumentele si piesele necesare. In cazul unui service universal, acesta este mai bun pentru reparatii de Android, chiar daca are unele instrumente sau piese pentru IOS, este posibil sa dureze mai mult reparatia telefonului tau. Adica este posibil sa se descurce si cu o inlocuire a sticlei la un Iphone 8 Plus, dar la o inlocuire a sticlei la Samsung Galaxy A8 2016 s-ar descurca si mai bine si mai repede. 

Asa ca, daca ai un telefon Android nu trebuie sa iti faci probleme in legatura cu ce service gsm sa alegi, pentru ca telefoanele Android nu sunt atat de pretentioase, pe cat sunt cele de la Apple. 

Mai exista posibilitatea de a-ti repara telefonul de acasa, singur, mai ales daca reparatia este una simpla si in felul acesta poti sa economisesti banii pe care i-ai da la service. Dar acest lucru se aplica doar persoanelor care se pricep la astfel de reparatii, care au toate instrumentele si piesele necesare. Daca vrei s iti repari telefonul singur de acasa, dar nu te pricepi, nu ai instrumentele de care ar fi nevoie si nici piesele, cel mai bine este sa mergi la un service gsm. Unele piese ale telefonului sunt foarte sensibile si daca nu trebuiesc atinse si tu le atingi din greseala sau din nepricepere, tot la service va trebui sa mergi doar ca vei plati 2 reparatii in loc de una, deci in incercarea de a economisi, vei plati dublu. 

Pentru cei care inca au garantie la telefon si li s-a stricat, este foarte simplu. Trebuie sa mearga la companie cu bonul si garantia, iar reparatia va fi suportata de catre companie si ei nu vor mai trebui sa plateasca nimic. 

Asadar, cea mai buna metoda de reparatie este sa mergi la un service gsm, daca ai IOS la un service conceput pentru reparatii la Iphone, iar daca ai Android poti sa mergi la service-uri universale.